dissabte, 14 de setembre del 2013

Rajoy proposa un diàleg enverinat i impossible

Rajoy ha respost la carta de Mas oferint un diàleg pervers perquè no dóna cap tipus de resposta a les demandes del poble català. Negant la possibilitat de modificar la Constitució i no permetent la consulta, el govern espanyol nega el diàleg de veritat, s'enroca en una posició intransigent i s'enfronta al poble català que no pot abandonar la seva lluita pacífica.
Alícia Sánchez-Camacho, amb tota la legitimitat, ha de saber que representa a una minoria del poble català, i només per això ha de reconèixer el poc pes que les seves paraules tenen a Catalunya. Rajoy i tot el govern espanyol seran responsables davant la història d'Espanya de la seva ceguesa i incapacitat de governar.
Un govern inepte, en un país cada vegada més ofegat per la crisi i la corrupció, que arriba fins a membres del propi govern i el seu partit polític, no pot girar la cara a la demanda de la majoria dels catalans, representada pels partits polítics pel dret a decidir.
El PSC, amb els seus dubtes i incoherències, sempre ha defensat el dret a decidir dels catalans, respectant la legalitat. La postura, però del president del govern espanyol els col·loca en una posició molt difícil, en negar qualsevol possibilitat de reforma de l'estatus de Catalunya dins l'estat espanyol.
La situació no és més fàcil per al president català. Mas ha defensat el respecte a la legalitat i ha demanat poder avançar amb la demanda del poble català dins d'aquesta legalitat. Ara, quan Rajoy envia aquesta carta que no ens aporta res de nou, els passos que el govern haurà de fer són incerts, si es vol mantenir dins de l'ordre constitucional.
Rajoy vol ignorar la realitat amagant el cap sota l'ala, confiant que d'aquesta manera no passarà res. La responsabilitat del que pugui passar a partir d'ara no és només del govern i parlament catalans, sinó que el president espanyol i el seu partit majoritari al Congrés de Madrid, en seran igualment responsables.