dimecres, 25 de setembre del 2013

Manual de la seducció per a un govern malaltís

Si consulteu per Internet llistes bibliogràfiques sobre la seducció, veureu que hi ha uns quants manuals que es poden trobar o bé en biblioteques o llibreries. M'imagino que cadascun d'ells tractaran de manera diferent les formes de seducció i molt probablement no n'hi haurà prou en llegir-ne només un, sinó que a partir de diferents teories, un es pot muntar el seu propi sistema de seducció.
Desconec si els diferents ministres del govern espanyol han fet cap lectura d'aquests manuals, però és evident que en cas de posar-los a prova, cap d'ells no aconseguiria l'aprovat. Els catalans, com objectius a seduir, no ens hem sentit atrets en cap moment, ni pel ministre Wert, ni el ministre Montoro, ni tampoc pel mateix Jorge Fernández. 
Una possible conclusió seria que no tinguessin cap intenció a seduir-nos, i es limitessin a imposar la seva voluntat i negar-nos qualsevol idea que puguem tenir sobre drets. De fet aquest és un estil molt quixotesc, que ve com l'anell al dit al caràcter hispà.
Avui llegia a la premsa el pacte entre PP i UPyd per forçar que la llengua vehicular en l'ensenyament a tot el territori espanyol sigui el castellà. Es tracta d'aprovar lleis que per sobre de sentencies judicials - en el cas que n'hi hagués cap de favorable als nostres arguments - bloquegin l'Estatut, essent una altra manera de retallar les nostres competències.
I precisament avui, que algú sembla defensar una tercera via, que necessitaria la complicitat de les dues parts per sortir de l'atzucac en què ens trobem, els primers en moure fitxa han estat els governants espanyols, demostrant fermament que no estan pel diàleg. Davant d'aquesta situació, l'única sortida que ens donen és decidir-nos per la independència.
La situació política espanyola posa a prova la societat que experimenta la seva capacitat per mobilitzar-se contra la imposició de les lleis d'una dreta centralista i autoritària. Ho veiem a les Balears, contra la prepotent actitud del president autonòmic, i ho hem vist a Catalunya, amb la cadena humana de l'onze de setembre. Segur que hi haurà més ocasions en què haurem d'utilitzar la força de la ciutadania.