dilluns, 16 de setembre del 2013

Aquesta vegada Rigol pot aconseguir el consens

Sí o No? suposo que sóc jo que no ho acabo d'entendre, ja que tot i llegir més d'un diari per saber què volia dir el PSC amb la seva postura d'avui, encara no ho sé. Segons ha dit Collboni, el PSC no entrarà al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, però està obert a votar a favor del document que es presenti al Parlament. Perquè el PSC ho ha dit d'anada i tornada que està a favor del dret a decidir, però és qüestió de formes.
Ja entenc que les formes són importants, però no ho són més els continguts? Deu ser això el que no entenc de la política dels partits, i per això sóc incapaç d'entrar-hi. Parlant la gent s'entén, però els partits polítics sembla que avalen l'excepció que confirma la regla. 
Una vegada em varen dir que un camell era un cavall dibuixat per una comissió. Ara resultarà que no hi ha manca de diàleg entre els partits, sinó que no parlen el mateix llenguatge i no s'entenen. 
Mentre venia cap a casa pensava felicitar el PSC perquè em semblava haver escoltat per ràdio que finalment acceptaven entrar en el Pacte, però es veu que ho
havia entès malament. Ara mateix, però, tinc por que quan acabi d'escriure el post, l'hagi de modificar perquè potser el PSC finalment sí que hi haurà entrat.
M'agradaria pensar que el PSC s'allunya del PP i C's, que no es volen moure de la negació a qualsevol dret a votar. Penso que la postura d'aquests dos partits és estúpida i només es pot entendre si creuen que en la votació guanyaria el sí, cosa que ells no voldrien. Negar aquest dret no és democràtic, al marge del que pugui dir la Constitució, perquè aquesta es pot modificar. És per això que animo el PSC a defensar el dret a decidir i, si ho creuen possible, el federalisme com a forma d'estat.