dijous, 19 de setembre del 2013

Les paranoies d'un Bauzá embogit

Cada dia que passa, l'estat del president Bauzá resulta més preocupant, arribant al deliri continuat i permanent. La seva obsessió per arraconar el català del seu regne no té límits i el pot portar a un estat irreversible. 
En aquests moments l'última dèria és portar a aprovar al Parlament balear una llei que prohibeixi penjar llaços amb les quatre barres, a les escoles i instituts. Sí que es podran penjar, però, amb el fons de la bandera espanyola. La següent llei serà la prohibició als docents de portar la samarreta verda, contra les retallades. Després què vindrà més?
Ja sé que jo no sóc imparcial, però intento comprendre les decisions del president Bauzá i no puc. El problema és que no es tracta de cap joc, ni el senyor Bauzá és cap broma. El cas és que el senyor Bauzá governa a les Balears, i té majoria absoluta que li segueix el joc.
És impossible entendre com un poble pot votar massivament un personatge com l'actual president, però el fet és que va guanyar les eleccions i des del primer moment s'ha imposat fer tot el possible per ofegar la vida del català, reduint-lo a la mínima expressió.
El president Bauzá té davant seu una vaga indefinida que perjudica el món educatiu, des dels nois i noies fins als mestres i directors. Una vaga lamentable que ha estat escollida com a últim recurs per a la defensa del dret a l'ensenyament en la llengua catalana, sense imposicions polítiques com ha estat el decret de Tractament Integral de Llengües (TIL). 
Sempre he estat partidari de deixar que cadascú defensi els seus drets, siguin valencians o illencs, però hi ha uns límits, i en aquests moments el president Bauzá en concret i tot el Partit Popular balear, en general, els han superat, i no em queda cap més remei que denunciar la seva actuació i desitjar que una persona com el president balear, desaparegui de la vida política el més aviat possible.