divendres, 13 de setembre del 2013

Espanya a la defensiva o... a l'atac

L'"Asociación de Militares Españoles" demana al president del govern espanyol que actuï per evitar haver de dividir Catalunya en dos estats. Un estat amb els independentistes i l'altre amb els que es consideren espanyols.
La notícia, com totes, es pot prendre en broma o seriosament, però en cap cas ignorar ja que hi ha moltes persones que farien l'arbreforc per impedir qualsevol intent de trencar l'estat espanyol. Ignorar-ho seria un error, llençar la tovallola, també.

A vegades anem amb el lliri a la mà, i no ens adonem que els altres ja en tornen. Som generosos i emotius, però no podem oblidar el seny, la planificació ni l'estratègia. És per això que al costat de plantejaments més o menys utòpics, és bo que hi hagi qui sàpiga frenar a temps i, si cal, fer una marrada per arribar, encara que més tard, a l'objectiu que ens hem proposat.
Hem de creure que en el segle XXI l'Exèrcit espanyol ha canviat molt respecte al 1981, per posar un exemple. Espanya, però, ens ensenya cartes que ens porten molts anys enrere, i això ens preocupa. L'orgull espanyol, sobretot quan se sent ferit, és potent i de reaccions imprevisibles. Tot això no ens ha de fer por, però sí agafar-nos les coses seriosament. Si notem que estem trepitjant els ulls de poll, procurem moure el peu i passar pel costat. Això sí, sempre endavant.
Avui ens han avisat que el president català ben aviat rebrà la resposta de Rajoy i, perquè ens anem preparant, ja han avançat que la Constitució ni tocar-la! O sigui que ja podem començar a pensar en el pla B, a no ser que el PSC aconsegueixi convèncer Rubalcaba, Rajoy, i tots els presidents autonòmics espanyols, que la millor solució és l'estat federal.