dilluns, 18 de març del 2013

Una sentència esperançadora per a les preferents

Avui s'ha conegut que un jutjat de Mataró ha dictat sentència anul·lant el canvi d'unes obligacions subordinades de Caixa Laietana per accions de Bankia, i obliga a retornar el 100% dels diners invertits per una senyora, vídua, de 78 anys. Si, segons tinc entès, la sentència crea jurisprudència, seria la solució per a més de 6.000 persones de Mataró i Maresme que varen ser enganyades per la banca.
Llegint les notícies que ens arriben de Xipre, pensava que era injust que els estalviadors xipriotes patissin aquest atracament, amb nocturnitat i traïdoria. Us imagineu que passés al nostre país? Després que l'Estat ha protegit els grans banquers, que s'han omplert les butxaques, sigui la població qui perdi els seus estalvis.
A Xipre, la gent està indignada, i ho entenc. Què pot passar a casa nostra? Sempre he dit que mentre tinguem molt a protegir, ens mourem poc, però si arriba el moment que ho podem perdre tot, no hi haurà ningú que ens aturi.
És per tot això que la ciutadania està tan cansada dels polítics, per les notícies de corrupció política, que una amaga l'altra. Es van destapant nous casos, i no se'n tanca cap. Qui hi ha a la presó per ser corrupte? S'ha recuperat el diner robat?
La notícia de la sentència del jutjat de Mataró, posa un bri d'esperança per a una bona colla de maresmencs que es varen veure doblement enganyats. Caldrà agrair l'esforç de molts per denunciar aquesta injustícia, i que, d'alguna manera, ha sensibilitzat a partits polítics i, qui sap si, també, als jutges.