diumenge, 31 de març del 2013

Els comptes suïssos del rei

Tot i que estem de festa, les notícies sobre possibles corrupcions i delictes continuen. Avui la premsa parlava de l'herència que va rebre del seu pare, el rei Joan Carles, que segons el diari El Mundo suposava més de quatre milions en comptes suïssos. D'acord amb aquesta notícia, ICV apunta que el monarca, cap d'estat, hauria defraudat i se li haurien de demanar responsabilitats, i no hauria de poder regnar.
Difícilment en traurem l'entrellat. Quan es tracta del rei no hi ha manera de saber què hi ha de cert, encara que sempre ens imaginem per on han pogut anar els trets. Ens trobem lligats de mans i peus per culpa de la seva... immunitat ?¿
No sé si encara queden moltes coses per conèixer del passat del nostre rei. Probablement estem vivint un temps en què s'ha obert la veda i tot allò que estava amagat, ha anat sortint a la llum, i en venir tot de cop ens ha sobtat. Segurament cada vegada tenim més arguments per defensar la república, sense que això sigui cap garantia de transparència i honestedat. Potser molts joancarlistes han obert els ulls i han perdut la seva confiança.
També hem sabut que el president gallec era amic del narcotraficant Marcial Dorado. Reconec que no sé qui és aquest senyor, però si és un narcotraficant no és el millor amic per a un president de govern. La família no l'esculls, però els amics sí. Diu Alberto Núñez Feijóo que quan va saber a què es dedicava el seu amic, se'n va separar. Potser és veritat, però ha d'anar més en compte a l'hora d'escollir els amics, sobretot si un es vol presentar per servir un poble.