dijous, 21 de març del 2013

Què estarà tramant el govern espanyol que es mostra tan complaent?

Ha canviat l'estratègia el govern espanyol? Estarà exercint aquella actitud intel·ligent que trobàvem a faltar? Em refereixo a suavitzar el tracte, si més no aparent, perquè ens passin les ganes de marxar. Serà una pauta a seguir a partir d'ara? Tots els ministres ho posaran en pràctica? Wert també?
Mas-Colell informava que la reunió d'avui a Madrid havia anat molt bé. Que hi ha voluntat de flexibilitzar el deute. A la darrera reunió, Mas-Colell va plantar el ministre, ara el conseller sembla que ha quedat molt satisfet. Qui ha canviat de tàctica el govern espanyol o el català?
La vicepresidenta del govern espanyol i el ministre d'interior han assistit a la xerrada de Duran i Lleida. Recordareu que quan Mas va anar a parlar a Madrid, no hi va assistir cap representant del govern. És que Duran cau millor que Mas, o bé han canviat realment d'actitud?
Ho anirem seguint, però caldrà preveure possibles desercions de l'ímpetu sobiranista. Ahir, abans de quedar ben adormit, vaig seguir un moment un debat de BTV, on el representant del PP acusava Agustí Colomines d'estar parlant en nom de CIU, i li va contestar que hi hauria sorpreses. Avui Colomines ha dimitit com a director de la Fundació de CDC, CatDem. Què l'ha fet dimitir? Ha estat l'actitud d'ERC, com sembla ser que ha denunciat? Ha deixat de creure en el projecte sobiranista? I els quatre consellers que dissabte passat, a Pedralbes, demanaven a Mas que ralentís el projecte sobiranista, volen baixar del tren? Volen evitar el xoc de trens? Que ningú s'equivoqui. No ens podem  adormir.