dimarts, 12 de març del 2013

Fernández Díaz, un ministre impresentable

Tenim un bon reguitzell de ministres per sucar-hi pa. No hi ha bona collita des de fa temps, però n'hi ha que superen tots els límits. Afirmar ara que el ministre Jorge Fernández Díaz és un inútil, és molt fàcil, però haver-ho descobert ara, seria un signe d'innocència majúscul. Des del primer dia que ho he anat dient, i cada dia que passa l'evidència ho ratifica: al senyor Fernández Díaz li ve gros el càrrec i no està capacitat per exercir com a tal. Rajoy li devia molts favors i l'ha deixat en evidència.
Jo penso que el ministre és una bona persona. Personalment no n'he dubtat mai, però li esqueia un paper de segona fila, donant suport als líders. En el moment que el plantifiquen a l'avantguarda, es desfà a trossets i no se'n pot aprofitar res.
L'escàndol de les acusacions a la família Pujol i al president Mas, amb un informe que ara diu que no sap trobar, és vergonyant i en un país normal, el ministre hauria de dimitir, per incompetent. Però a Espanya això de dimitir no s'utilitza. Hi ha massa prepotència, i la majoria absoluta malmet l'estat de dret i la democràcia.
Estem tan acostumats a que ningú rectifiqui, i si algú ho fa, no li passi res, que ja no cal esperar que aquest escàndol es solucioni. El pas següent és que vingui un altre escàndol i d'aquesta manera un amaga a l'altre.
Avui, al ministre, no se li acut res més que manifestar que a Catalunya hi ha massa corrupció. No recorda tot el conjunt d'imputats del PP? No li fa vergonya tapar les seves limitacions i insuficiències parlant d'escàndols, quan en el seu partit resulta molt difícil trobar gent honrada? De veritat que em fa fàstic tanta hipocresia i engany. Ens tracten de beneits i ignorants! Senyor Jorge Fernández Díaz, per higiene política el millor que hauria de fer és dimitir i desaparèixer. Pot buscar-se una illa paradisíaca, ara que tindrà una bona jubilació, i deixar de fer el ridícul a compte dels nostres estalvis.