dimecres, 8 de juny del 2011

Estanis Fors serà el nou alcalde d'Arenys

Estem a les acaballes del temps afegit, abans no es constitueixin la majoria dels ajuntaments del país. Barcelona i Girona hauran d'esperar quinze dies més. Encara hi ha força incògnites sobre quins seran els alcaldes dels propers quatre anys, a poblacions on no hi ha hagut majories absolutes. 
Si ahir semblava que CIU havia decidit donar suport a les llistes més votades, avui s'han deixat sentir algunes rebel·lions, en defensa de l'autonomia en la decisió de cada poble. Ahir semblava que CIU donava suport a les alcaldies de Badalona (PP) i Tarragona (PSC), però avui tot fa pensar que CIU es quedarà amb l'alcaldia de Tarragona.
Més a prop nostre, continuen les negociacions, encara que amb incògnites parcialment resoltes. Arenys de Mar tindrà dissabte un nou alcalde en la persona d'Estanis Fors, cap de llista de CIU, i a Mataró, Joan Mora, però ni en un lloc ni en l'altre està confirmada una majoria que permeti un govern estable per als propers quatre anys.
Avui ICV anunciava la resolució de l'assemblea de la nit passada, en el sentit de passar a l'oposició. Avui, a l'Assemblea del PSC, es decidirà si es dóna o no suport a un pacte amb CIU. Sigui quina sigui la decisió, Estanis Fors assumirà dissabte la responsabilitat de governar en el nou mandat municipal.
Aquests dies, a les converses al voltant dels pactes entre partits polítics, s'ha observat una discordança entre dues posicions: qui defensa la ideologia dels diferents partits i qui té en compte la capacitat i especificitat de cada persona al marge del partit a qui representa. Com podeu imaginar, jo em decanto per aquesta segona opció, la qual cosa es pot entendre pel fet de no pertànyer a cap partit polític.
Això és el que defensaria per Arenys, i els dos caps de llista ho saben, però molt em temo que la meva opinió no serà l'escollida per qui podria consolidar un govern fort per Arenys.