dilluns, 20 de juny del 2011

És difícil compartir

Aquesta tarda hi havia dos concerts programats per l'Escola de Música d'Arenys (EMA), que formen part del conjunt d'actes musicals que tanquen el curs escolar. Diumenge ja vàrem assistir al concert de la coral els boixets i el cor de l'EMA, i demà i demà passat continuen els actes. 
El primer concert d'avui me l'he perdut, perquè la jornada laboral se m'ha allargat més del compte. He pogut, però assistir al segon i us haig de dir que m'ha entusiasmat. L'alegria dels nois i noies de cant coral de l'EMA, i l'afició i ganes que hi posen les seves directores, fa que pares i avis ens ho passem d'allò més bé. És música, és cultura.
Ja sé que no m'haig de ficar contínuament amb els indignats, però avui em feia gràcia llegir la indignació dels comerciants de la plaça Santa Anna de Mataró, amb els indignats. L'ocupació permanent de l'espai públic, arriba a molestar.
No sé si us heu fixat gaire en la manera que persones vingudes del nord d'Àfrica acostumen a trobar-se a places i carrers. Ens sobta, i a més d'un he sentit dir que li molesta veure aquests grups d'homes, a peu dret i fent-la petar. És una ocupació de l'espai públic que a algú li molesta. No és estrany doncs, que l'ocupació de les places, per part dels indignats, preocupi i molesti a ciutadans que hi tenen el seu negoci o el lloc per passejar i trobar-se amb la gent.
Serà potser que no sabem compartir. Ni tan sols l'espai públics? Conviure no és fàcil, i encara menys amb persones que són diferents a nosaltres. I menys si no fan el mateix que nosaltres. I a sobre han vingut de fora. Aquesta lliçó la varen donar el dia que vam faltar a l'escola, o simplement ja no es dóna. 
La manera que eduquem els nostres fills, serà la manera d'actuar a la nostra societat. No vulguem esperar res de bo si som incapaços d'ensenyar als nostres fills, què és el respecte, què és la convivència, què vol dir compartir. Avui hem compartit una estona molt agradable escoltant els nostres fills i filles com cantaven. Era el treball d'un any a l'Escola de Música d'Arenys.