dimecres, 18 de maig del 2011

Per un pacte de govern

El cap de llista d'ERC a les eleccions municipals d'Arenys de Mar ha declarat, segons veig a la pàgina web de Ràdio Arenys, que tot i estar obert a qualsevol pacte, excepte amb el Partit Popular, veu molt complicat poder pactar amb el PSC. El senyor Jordi Pera té l'experiència d'aquests quatre anys i deu tenir els seus motius per veure difícil tornar a pactar, vistos els resultats. De fet, ara fa quatre anys, quan hi havia la possibilitat que ERC pactés el govern amb CIU, tothom pensava que Pera s'hi hauria decantat, però el llavors cap de llista, el senyor Ponsarnau, tenia massa clar que no volia pactar amb l'exalcalde Rubirola. Ara però el cap de llista és ell, i CIU presenta a Estanis Fors. De totes maneres, el contingut dels pactes i les negociacions només ho saben els protagonistes, i el que ens arriba són rumors, encertats o no, i als quals hi afegim la nostra cullerada.
Estic segur que el PSC tampoc veu clar revalidar el pacte amb ERC, després de com ha anat tot, malgrat puguem defensar davant de qui sigui, que ha estat un mandat amb molt bona feina i grans resultats. L'oposició, li toca dir que no, però convé repassar el Pla d'Actuació Municipal (PAM) per veure que així ha estat.
No ha estat un mandat fàcil i no tothom s'ha posat les piles. No tothom hi ha dedicat el mateix temps, ni ha hagut de donar la cara davant de les moltes dificultats. És cert que assumir l'alcaldia comporta un complement important de responsabilitat, i la impossibilitat de desconnectar durant les 24 hores del dia dels 365 dies de l'any. Però els regidors també han d'estar al peu del canó, i no tothom pot presumir d'haver-hi estat suficientment.
Puc estar molt d'acord amb molts discursos, i en promeses de canvis organitzatius i demés, però l'experiència demostra qui està per la labor, i les dificultats perquè les persones canviïn de la nit al dia. Em pot semblar molt bé que hi hagi discursos sobre la independència i altres proclames identitàries, però a l'hora de presentar-se davant els vilatans per gestionar l'ajuntament, m'importa el saber fer, el destinar-hi temps i esforços, i demostrar que durant aquell temps, el servei a la ciutadania és el que va primer. Que les preguntes i queixes que es fan, tinguin resposta immediata i es busquin solucions. Tot això és important, i els amics del PSC ho saben. No és estrany doncs que el dia 22 al vespre, tothom faci càlculs amb qui podrà comptar per treballar per Arenys, sigui des de govern o de l'oposició. Reconec que em falta perspectiva i objectivitat, però tinc l'experiència de quatre anys que m'avala.