diumenge, 1 de maig del 2011

Ajuda'ns a ajudar

Aquest cap de setmana a Arenys hi ha hagut diferents actes de tot tipus, entre els quals voldria destacar la campanya Ajuda'ns a ajudar, i aprofitar per felicitar els voluntaris i les dues entitats organitzadores, Càritas i Creu Roja. 
La campanya, que consisteix en la recollida d'aliments per poder distribuir a les famílies que tenen problemes per alimentar-se, ha esdevingut una tradició des de que ara fa tres anys vàrem començar a notar els efectes de la crisi econòmica que encara patim, i que entitats com L'AIA i alguns partits polítics, varen fer costat a les dues entitats abans esmentades.
Dia rere dia augmenta el nombre de famílies que es troben amb dificultats per subsistir. Poder pagar el lloguer de la casa, el subministrament del gas i l'electricitat, la compra de medicaments, i també del menjar, resulta cada vegada més complicat per part de famílies que anys enrere no s'haurien cregut haver d'arribar a la situació actual. No estem parlant només de famílies que hagin pogut viure sempre per sota mínims, ni d'altres que hagin arribat d'altres països, sinó que també parlem de famílies que no havien tingut dificultats, però que la crisi actual els ha deixat sense recursos. Perquè han perdut la feina i qualsevol possibilitat d'ingressos, i han de fer front a les despeses de cada dia.
El voluntariat a Arenys és una realitat viva de la qual ens hem de sentir orgullosos. Entitats com Càritas, Creu Roja, la comunitat caputxina o les germanes de Mar i Cel, per posar uns bons exemples, són uns referents comarcals d'ajuda i suport a les persones sense recursos.
Tota aquesta realitat ens obliga i exigeix més sacrifici i col·laboració, perquè la nostra societat no se'n vagi en orris, i haguem de lamentar la nostra ceguesa i inconsciència. És per això que durant aquest cap de setmana hem tingut l'oportunitat de col·laborar a fer més suportable la vida de les persones amb dificultats i, com que no s'acaba aquí, podem continuar col·laborant amb aportacions i amb hores de dedicació, si en disposem, per tal de sumar i evitar l'exclusió social d'una part de la nostra població.
Des d'aquí vull felicitar totes les persones que han col·laborat desinteressadament en aquesta campanya, amb una especial dedicació a la gent de Càritas i la Creu Roja.