divendres, 6 de maig del 2011

Quin alcalde necessitem?

Avui han aparegut els primers cartells de la campanya electoral, menys dels que em pensava, encara que hi ha dies per anar-ne penjant. Tot i així és interessant que s'hagi trencat aquella tendència de penjar banderoles i pancartes a cada farola i arbre. Si estem de crisi també és bo que s'estalviïn despeses, que al final tampoc aconsegueixen més participació.
Avui comentava amb uns amics, en relació a Arenys, que necessitem un bon alcalde, que prengui decisions i no es trobi bloquejat per indecisos o sectaris. Ha de ser una persona creïble i que hagi demostrat la seva vàlua. No pot ser que durant 4 anys s'hagi estat incapaç d'organitzar una àrea i ara es pretengui organitzar tot l'ajuntament. No pot ser que la incapacitat de tenir una visió del conjunt i el sentit de la transversalitat, ara es pugui dissimular amb falses promeses.
Necessitem un govern fort, amb regidors compromesos amb el poble i no en quedar bé i tirar l'aigua al seu molí. No podem acceptar governs de quotes, incorporant personatges en funció del carnet i no de la seva capacitat i professionalitat. Ser escollit regidor o regidora no és cap broma, sobretot perquè es juga amb els diners de tots. Potser podran agafar-se a la lleugera la seva pertinença a una associació, però és detestable que això pugui passar a l'administració local.
Cal un alcalde amb coneixement de l'administració, que entengui el funcionament de l'administració pública i no la vulgui substituir, sinó millorar i fer més eficient. No és possible aplicar un model d'empresa privada. S'han de respectar les regles del joc, però treballar per treure'n el màxim rendiment.
L'ajuntament està sanejat i no hi ha problemes de tresoreria, però els ingressos s'han reduït molt i no hi ha previsió que la cosa canviï a curt termini. El nostre alcalde n'ha de ser conscient i ha de comptar amb la col·laboració de tot el govern. No es poden permetre el luxe de dividir-se les àrees, sinó que el treball ha de ser de conjunt, liderat per la persona més capaç.
No hi ha discussió possible. El meu alcalde és Ramon Vinyes.

1 comentari:

Xavier Mir ha dit...

Qui és que tira aigua al seu molí?

http://www.arenyautes.cat/content/lapropiaci%C3%B3-indeguda-no-%C3%A9s-delicte-en-pol%C3%ADtica

No hi ha discussió possible???!!

Et feia de tarannà més dialogant.

Tothom té dret a aspirar a una majoria absoluta, però per si no s'hi arriba, anar pel món "fent amics" no és la millor garantia de formar govern.

Espero que el meu alcalde al proper mandat no sigui en Ramon Vinyes.

Cordialment.