diumenge, 22 de maig del 2011

Tenim l'escrutini, i ara què?

Una vegada coneguts els resultats de les eleccions a Arenys, cal felicitar els partits que han obtingut bona nota, que no vol dir que siguin els que més regidors o regidores hauran guanyat. D'acord amb la meva valoració dels resultats, diré que un dels guanyadors és ICV. 
Quan es governa és més difícil aguantar els resultats, sobretot si hi ha una crisi econòmica com l'actual. És per això que entenc que ICV, tot i estar al govern ha guanyat un regidor. I això vol dir moltes coses, però segur que n'hi ha una que ningú la pot amagar: els vilatans han reconegut la seva feina i les han premiat.
També cal destacar l'increment d'un regidor al PP i la CUP, que no poden presumir del treball fet, perquè són llistes noves (encara que el PP ja hi era present, però la renovació de la llista ha estat total). I jo vull incloure en el rànquing de guanyadors al PSC. La seva missió era doblement difícil. Primer havia de defensar la feina de l'alcaldia, en una època difícil, i en segon lloc superar els moments difícils pels quals passa el PSC a nivell de Catalunya i el PSOE a nivell d'Espanya. Mantenir el nombre de regidors no ha estat fàcil.
En el següent bloc hi ha els que, a la meva manera de veure, han perdut les eleccions. En primer lloc CIU, que és el guanyador, en nombre de vots i regidors, però ho tenia tot a favor, i no ho ha sabut aprofitar. Crec que és una lliçó que CIU haurà d'aprendre. CIU pràcticament sempre ha guanyat les eleccions municipals a casa nostra, i en aquesta ocasió ha aconseguit tan sols 50 vots més que el PSC, i ha perdut un regidor.
L'altre partit que ha fracassat ha estat ERC. Penso que ja saben què han fet malament i tampoc, el seu partit a nivell de Catalunya, passa pels millors moments. Els èxits s'han de treballar, i no només uns dies, sinó tots els dies de l'any. La gent, quan vota, és intel·ligent, ens agradi o no. 
I per acabar, el Bloc, també ha fracassat estrepitosament ja que les expectatives que havien despertat eren molt grans, i per pocs vots han pogut entrar al consistori. No es pot anar pel món amb prepotència i volent fer fora tothom. L'escombra que regalaven en campanya, els ha anat en contra. S'ha de ser humil, i la vida ens ensenya. Penso que el resultat d'avui ha estat just, ara caldrà veure qui pot formar govern i amb quines condicions.
Com he defensat tot aquest temps, continuo pensant que el millor alcalde per Arenys és en Ramon Vinyes, i espero que pugui formar un govern fort per vèncer el repte d'aquests anys difícils de crisi econòmica. Felicitats a tots per la feina feta, i endavant!