dimarts, 3 de maig del 2011

Els nostres avis ben atesos

Amb un país gairebé desert, tothom pendent de vint-i-dos jugadors que volen classificar-se per anar a Wembley a guanyar la Champions, i molts nervis per l'empat del Madrid quan semblava que tot estava regalat. Fins ara havia notat un canvi en el joc del Madrid. A part de jugar millor i provocar perill, jugant net sense faltes. A partir de l'empat, però, el Madrid ha tornat a les seves, sobretot amb ajuda d'Adebayor que no sabia que avui no tocava jugar brut.
Però l'important del dia ha estat la visita que he fet a la residència Titus d'Arenys, per participar al Consell Participatiu del centre. L'esperança de vida cada vegada ha anat augmentant i per això es fa necessari trobar solucions per a les persones grans que viuen soles o amb famílies que no poden tenir cura d'ells tal com necessiten. El representant de la Generalitat ha justificat l'existència de les residències per les atencions que reben els nostres avis, per part de professionals de tot tipus.
No és pas el primer Consell de Participació d'un centre geriàtric on participo, i penso que la idea és interessant. El fet que residents, familiars, tècnics i les dues administracions públiques, es reuneixin per valorar el funcionament de la residència i puguin expressar les seves opinions, és positiu i cal donar-li suport. Arenys compta amb un bon nombre de residències i és bo que les condicions en què viuen els nostres avis i àvies, siguin les millors.
A la residència municipal també comptem amb un òrgan representatiu, en què hi són representats també els residents i familiars i haig de dir que resulta molt gratificant, encara que tenim pendent treballar més el concepte de la democràcia participativa i de la seva importància.
Per cert, el Barça s'ha classificat, però amb un empat, tenint en compte que el rival jugava amb dos titulars menys. No es pot menystenir el rival ni sobrevalorar el propi equip. El Barça fa millor futbol, però s'han de marcar gols, i això, darrerament, no brilla com abans.