dimarts, 4 de gener del 2011

Una escapada a l'estany

Avui hem fet una escapada a l'estany de Banyoles. El dia era fresquet, sobretot quan hi hem arribat, amb el termòmetre del cotxe marcant sis graus. Es tractava de passar una estona amb amics, aprofitant la visita a la població, i a l'estany.
L'Ignasi va conèixer un grupet de Banyoles en la seva estada a Poole, i han quedat per veure's. Arenys i Banyoles no estan massa a prop i la trobada requereix ser programada. Nosaltres ho hem aprofitat per fer una visita al nostre amic Martí Amagat, amb qui sempre és un plaer compartir la taula. Quan vivia a Arenys aprofitàvem qualsevol excusa per fer-la petar. Ara, en la distància, es fa més difícil, i és per això que ens fa il·lusió quan ens arribem a Banyoles.
Després de visitar Besalú buscant un racó per dinar, però gaudint de la seva bellesa patrimonial, hem tornat a Banyoles on finalment hem trobat un lloc que ens han donat de menjar. El més important, però, era asseure'ns i parlar. També comentar algunes xafarderies per posar-lo al dia del que passa a Arenys, i conèixer què està fent, en què dedica el temps. Saber si continua escrivint...
En Martí té molts amics, però també moltes persones a qui fa por o que no combreguen amb les seves idees. En Martí és molt directe i no es calla res... o gairebé res. Hem parlat de religió, de bisbes joves i el fòrum Alsina, i també de política; del nou govern de la Generalitat i de les eleccions municipals. És molt gratificant poder compartir una estona amb persones que tenen criteri, que argumenten el que pensen, diuen i fan. Fins i tot fent el trapasser també hi ha enginy, imaginació, saber i ètica.
Us haig de confessar que avui no hem gaudit massa de l'estany. Hem fet més vida urbana, visitar botigues i veure aparadors. Tot i així he tingut temps de fer una fotografia, que acompanyo en aquest post, i un petit recorregut en paral·lel a l'estany, fins a l'estanyol.
De tornada, tot comentant el dia, m'he mig perdut i he anat a parar al mig de Girona. Sortir-ne ha estat caòtic i hem arribat a Arenys mitja hora més tard del que preteníem. Malgrat tot queda aquell bon gust d'haver aprofitat el dia, d'haver recuperat un amic, encara que només hagi estat per unes hores. Ha valgut la pena.