dimarts, 18 de gener del 2011

Cosa de carnets

L'episodi viscut amb el nomenament de Ferran Mascarell com a conseller de Cultura, s'ha tornat a reviure amb la designació de Joan Pluma com a director general de Patrimoni cultural. Mascarell tenia el carnet socialista, encara que es trobava en standby, per la seva banda, Pluma és el tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona i vicepresident de la Diputació.
La reacció a la repetició de la jugada no ha estat la mateixa a tot arreu. Des de la mateixa Girona semblava que acceptaven amb resignació la marxa de Pluma al govern de CIU, a qui no li reclamaven que tornés el carnet. Per contra, des de Barcelona s'ha criticat amb més força que mai, potser perquè veuen en el moviment un nou desgast d'un PSC en hores baixes, o potser perquè es tracta de l'aparell del partit.
Tot això passa després d'una patacada electoral a Catalunya; en uns moments en què el PSOE dubta sobre l'estat de les autonomies; en què Hereu i Tura es preparen per enfrontar-se en unes primàries tenses... per no parlar del que passa a València entre Antonio Asunción i Jorge Alarte. Podríem dir que els socialistes no viuen els seus millors moments, però qui es pensi que es pot prescindir d'ells per tirar endavant aquest país, està equivocat.
El socialisme a casa nostra s'ha de reinventar. És el moment de veure cares noves i jubilar-ne d'altres que han quedat obsolets. No és estrany que aquests dies escoltem sortides de to com les de Joan Ferran o del mateix José Zaragoza. Estic convençut que a no trigar molt veurem remuntar els socialistes, amb les idees més clares i més propers a la realitat de la societat que volen servir. 
Joan Pluma té una experiència que l'avala, i compta amb la plena confiança del conseller, que es coneixen de fa temps, com també del secretari general, en Xavier Solà. Mas va dir que faria el govern dels millors. No sé si són els millors, però cal posar-hi tota la confiança i, els socialistes, sentir-se orgullosos que s'hagi comptat amb persones amb carnet del PSC, per a la gestió cultural del govern de CIU.