dilluns, 15 de desembre del 2008

Ui!, quina por

Aquesta tarda s'ha reunit l'executiva del PSC per decidir si votarien favorablement els pressupostos de l'Estat per a l'any 2009. Una votació que tenia a tothom pendent per veure si serien capaços de votar-hi en contra, en desacord amb l'actitud del govern de Madrid en el tema del finançament. Una votació de la qual tothom coneixia el resultat, però que esperaven que ho diguessin la gent del PSC.
Algú creia que els 25 diputats del PSC a Madrid votarien contra els pressupostos? Em voleu fer creure que hi ha gent tan innocent pel món? No, ningú s'ho creia i per tant tampoc ha sorprès a ningú.
Des de l'executiva ens diuen que al marge del seu suport als pressupostos, si veuen que el govern espanyol no mou fitxa per solucionar el problema del finançament, llavors... que es preparin! que es preparin per què? amb què els volen espantar? si fa anys que ens prometen coses i no compleixen res, ara hauran de canviar? que potser no es presentaran junts a les properes eleccions generals, quan no han estat capaços de formar un grup parlamentari propi? A qui volen enganyar?
Entenc perfectament la decisió de votar a favor dels pressupostos; el que no entenc és que ho posessin en dubte! que fessin creure a la gent que podien no votar-hi a favor! Entenc que separin el problema del finançament de la votació dels pressupostos, però això ho han de dir des del començament, perquè ara hi ha gent que s'ho va creure i s'han sentit enganyats (els més innocents i fidels).
Si no som capaços de dir les coses pel seu nom, donant la cara i totes les explicacions que calgui, no aconseguirem que la gent es cregui res del que fan els polítics, i la desafecció, que està tan de moda, serà cada vegada més gran i preocupant.
Per què no ens diuen l'estratègia que seguiran? quin serà el nou pas? o anem junts o no hi tenim res a fer, i si no vigilen aniran deixant amics pel camí, fins a quedar sols. La memòria històrica els hauria de fer veure el perill en què poden caure. Hi ha camins que no tenen retorn.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Trobo que tens tota la raó. I a mi el que em fa més por és això (ho hauria de llegir tota la gent que tingui sensibilitat catalanista i estigui vinculada al PSC):

http://www.socialistes.cat/media/000000220000/000000220222000000198891.doc