dimarts, 2 de desembre del 2008

El dret a votar dels immigrants

Hi ha temes que també són cíclics; van i vénen, se'n parla i es deixa de parlar, però no hi ha manera que es resolguin. Doneu-hi voltes; segur que us en vénen uns quants al cap, i un d'ells és el dret dels immigrants a votar en les eleccions municipals. Oi que n'havíeu sentit a parlar ja fa temps, i més d'una vegada?
Avui La Vanguardia es feia ressò del document "Un pacte per viure junts i juntes", com a proposta de Pacte Nacional per a la Immigració, elaborat per la Generalitat de Catalunya i que proposa, entre altres, facilitar la nacionalitat espanyola als immigrants amb més de cinc anys de residència, i que en tot cas puguin votar a les eleccions municipals.
Segons diu la notícia del diari, el document tracta la immigració en positiu, destacant la facilitat del seu arrelament, i l'increment del nombre de reagrupats, i deixant clara la voluntat de convertir el país en terra d'acollida per als immigrants, ajudant-los a que estimin el seu nou país.
No he llegit el document i per tant no puc dir si hi estic d'acord o no, però si la referència que en fa la notícia és certa, segur que el contingut del document m'interessa, però convé que tots els grups polítics del país, que són els que ens representen, ho vegin bé i realment es tracti d'un Gran Pacte Nacional. Només així serà possible avançar com a país.
A les persones que arriben a casa ens agrada convidar-les, ensenyar-los tots els racons, allò que hem acabat de comprar, o bé aquell incunable que estimem tant, i estem contents si ho saben apreciar, si ens fan elogis... Quan els immigrants arriben al nostre país, a la nostra vila, procedents d'altres contrades, moguts per la precarietat i en busca de treball i vida, també hem d'acollir-los perquè es trobin com a casa, i ensenyar-los com som, quins són els nostres drets, quines són les nostres obligacions, que a partir d'ara també són les seves, i ajudar-los a que estimin la terra que compartirem junts.
Quin sentit té tot l'esforç perquè es trobin com a casa si no els deixem opinar sobre qui volen que els governi? On és la coherència? Què ens fa por? Si han decidit viure amb nosaltres i s'hi troben bé, i podem fer projectes junts, han de poder votar les persones que els han de servir des de l'Administració Local. No ho allarguem més!