diumenge, 14 de desembre del 2008

Ni una volva

Es tractava d'anar a Vic a veure la família, ja que era el darrer cap de setmana que podíem abans de les festes de Nadal. Els homes del temps pronosticaven nevades a l'interior de les comarques de Barcelona, per sobre dels 400 metres, i Vic està gairebé a 500.
Havíem anul·lat l'anada a Cantonigròs, que es troba a 1.000 metres, perquè suposàvem que hi podria haver problemes de circulació, i per tant ens quedaríem a Vic. Els meus fills i senyora, esperaven poder veure nevar, una assignatura pendent tot i haver estar vivint set anys a Vic.
Ni una volva, ni cap intenció de nevar; un dia gris, a uns 4º de temperatura, amb una plana envoltada de muntanyes amagades pels núvols baixos. Un bon dia en família, al voltant de la taula, tot fent-la petar, i de tant en tant mirant de reüll la finestra per si el temps canviava.
Hem marxat i ens hem quedat amb les ganes de veure com els flocs de neu queien a les teulades i camps del voltant, tot pensant que encara hi ha tot l'hivern per endavant, amb l'esperança que un dia o altre tinguem l'oportunitat de veure el nostre paisatge cobert de neu.
Feia un parell d'hores que havíem arribat a Arenys de Mar, quan ens han trucat des de Vic: començava a nevar. Una altra vegada serà!