dijous, 4 de desembre del 2014

Rosa Zaragoza torna a la política municipal

Amb el naixement de Ciutadans a la nostra vila es confirmen els rumors de la recuperació de Rosa Zaragoza per a la política activa al nostre municipi, encara que no de la mà del partit que la va portar a la Corporació local. La Rosa i en Santi Herce, tots dos regidors del PP en l'anterior mandat, varen sortir-ne sense que se'ls reconegués adequadament la feina i el treball esmerçat per al partit en unes condicions gens agraïdes. Perquè ser regidor o regidora del PP a casa nostra no és el més fàcil.
Albert Rivera va manifestar que el maig vinent es presentarien en molts més municipis que en les darreres eleccions municipals i han trobat en la Rosa Zaragoza la millor candidata per poder ser presents al Consistori. Els anteriors intents de Ciutadans varen ser un absolut fracàs i calia trobar un pes pesat per aconseguir uns resultats satisfactoris. És cert que enlloc s'ha dit que la Rosa Zaragoza sigui l'alcaldable per Ciutadans en les properes eleccions municipals, però estic convençut que seria la millor opció.
Si tot això es confirma, significaria una bufetada per al PP local que, a part de la davallada que s'espera a tot el país, s'afegiria el fet de tenir-la com a contrincant, després que els seus dos regidors, regidora i regidor, hagin format part d'un govern amb CIU, PSC i el Bloc, molt eclipsats pels dos grups majoritaris. 
Ja tenim Ciutadans, i si es confirmés la constitució del moviment Podemos a la vila, podríem tenir un  Ple municipal amb una multiplicitat de petits partits polítics, i greus dificultats per trobar majories per governar.
Tot i que no podem fer gaires previsions, sobretot perquè encara no sabem si abans del mes de maig es convocaran o no eleccions al Parlament català, sí que convindria que comencéssim a entrenar-nos a veure la majoria de municipis, amb governs febles i sense suport suficient. Potser això ens farà aprendre a dialogar i a treballar el consens.