dissabte, 6 de desembre de 2014

La prostitució de la política

Serien molts els exemples que trobaríem per afirmar que s'està fent un mal ús de la política, que hem convertit en una pràctica pensada simplement en el poder partidista d'uns partits que ara comencen a veure que se'ls està escapant de les mans.
Avui llegia que el Partit Popular ha nomenat alcaldable de Sant Cebrià de Vallalta a un impresentable que fa poques setmanes va fer circular per Internet unes amenaces contra el president Mas. Una persona que no resideix al municipi, ni hi té cap tipus de vincle. Sembla ser que va estiuejar a Sant Pol. Aquesta pràctica és típica del partit de Rajoy i Sánchez-Camacho i que ens podrien explicar molt bé els nostres veïns d'Arenys de Munt. Som molts que demanem un canvi en la llei electoral per aconseguir, entre altres, un lligam més estret entre l'elector i l'elegit, i unes municipals, on és més fàcil aquesta relació, va i et porten un foraster.
Si bé aquesta pràctica és legal, això que tant defensa el PP, la seva legitimitat i decència és més dubtosa, però ja sabem que aquest partit polític li importa molt poc el que els altres li puguin dir, i arrossega una motxilla plena de persones corruptes i sense escrúpols.
La qüestió està en valorar què vota el ciutadà, la marca del partit o la persona que encapçala la llista. Que el senyor David Martínez pugui obtenir vots en les municipals de maig dependrà exclusivament de les sigles del partit, i el que els vilatans de Sant Cebrià puguin esperar d'ell se'm fa molt difícil de preveure.
En les eleccions municipals jo sempre he votat tenint en compte la llista i sobretot qui l'encapçala, però no he tancat els ulls a l'hora de mirar quin partit hi ha al darrere, i en alguns casos aquest detall ha pesat més que la persona del davant. Hi ha certes coses que no es poden aparcar. És per això que tinc molt clar que si a la nostra vila Ciutadans presenta a la Rosa Zaragoza com a cap de llista, molts incondicionals del PP faran el canvi sense pensar-s'hi gens.