dilluns, 8 de desembre del 2014

Arenys necessita nous polítics i il·lusió

Pablo Iglésias ha manifestat que impugnarà qualsevol llista que es presenti a les eleccions municipals amb el nom de Podemos, perquè ha recordat que el seu partit va aprovar no presentar-se en aquestes eleccions, i no es pot confondre la gent amb candidatures que portin el seu nom, quan no hi ha cap tipus de relació ni vinculació.
Ja ho vaig dir el seu dia que entenia aquesta decisió com a molt intel·ligent, en defensa de la coherència i el futur del moviment. Si se'ls en va de les mans tiren el projecte a la paperera. Poder avalar i refiar-se de tota la gent que conformaria el conjunt de llistes de tots els municipis espanyols és impossible, fins i tot tenint una bona xarxa interna, que no tenen.
El consell de presentar-se com a agrupacions d'electors també és encertat i té molt de sentit, encara que comporta més feina, però d'això es tracta, de treballar a fons per defensar les idees i no per pujar al carro del líder que ja et fa la feina.
M'agradaria pensar que la feina que podrien fer aquestes agrupacions d'electors en els municipis catalans la podria liderar la CUP, i d'aquesta manera hi tindria incorporat el component sobiranista, encara que m'imagino que per alguns és precisament aquest component el que els fa nosa. Si és així, quantes més opcions més fàcil serà abastar tot el ventall d'idees existent a la comunitat.
A Arenys de Mar li convé un canvi radical en la manera de gestionar i fer política, i aquest canvi no el poden donar els grups municipals que governen ni els que opten a fer-ho després del parèntesi d'un mandat. És potser el moment de donar suport a qui encara està per estrenar o a forces noves que es vulguin presentar. 
L'altre dia parlava de C's, amb la possibilitat que hi presentin la Rosa Zaragoza, però en aquest cas es tractaria d'un intercanvi de cromos. L'opció de la CUP, si fan una bona llista, o bé d'una agrupació d'electors arenyenca que tinguin les idees clares i moltes ganes de treure Arenys del sot en què es troba, seria una bona manera de repartir il·lusió entre els vilatans.