diumenge, 21 de desembre del 2014

Podemos debilita el procés sobiranista

Pablo Iglesias ha vingut a Barcelona a demanar que els catalans ens afegim al seu projecte, un projecte que té per objectiu canviar el país, fer fora tota aquesta colla de polítics que s'han apalancat i només es troben en la política per exercir-ne l'ofici, però havent-se oblidat de la ciutadania. Uns polítics, del PP i el PSOE, que han conduit Espanya al fons del forat amb un crisi econòmica que trigarem anys a sortir-nos-en. Però hi ha afegit CIU, i ha deixat ben clar que no s'abraçaria al president Mas.
Les imatges que s'han pogut veure de l'acte de Podemos a Barcelona podrien recordar-nos les visites de Felipe González uns anys enrere. Sembla com si la història hagués fet un salt enrere i, com en el cas del dia de la marmota, repetíssim els mateixos episodis, amb la mateixa il·lusió per part dels assistents.
No hi ha dubte que la desgraciada legislatura del president Rajoy ha afavorit l'auge de Pablo Iglesias, fins al punt de fer-nos creure que es tracta del Messies esperat, el que ens ha de redimir i portar-nos la llum. El nefast Rajoy i els seus no menys inútils ministres Soria, Fernández Díaz, García-Margallo... han aconseguit que l'actual legislatura sigui la pitjor de la història recent espanyola, tot i haver patit presidents com Aznar o Zapatero.
Ara tots els partits polítics pateixen el mal anomenat Podemos, que no és res més que la mala consciència per no haver actuat com calia i haver jugat amb la gent aprofitant-se de la seva bondat i paciència.
El procés sobiranista també en rep les conseqüències, i ERC i la CUP ho saben, però el que no saben és com combatre-ho. Demanar que Podemos s'apunti al carro de la independència és demanar peres a l'om. La desinflada sobiranista que no ha aconseguit ni el PP, amb la seva majoria absoluta i el control de totes les institucions, ni el PSOE amb el seu federalisme inconcret, un desconegut i ple de dubtes Podemos ho aconseguirà.
Si els partits sobiranistes volen que el procés no es trenqui definitivament caldrà que comenci a actuar amb coherència i dient-nos clarament què volen i com ho volen fer. La gent seguirà qui més confiança li desperti.