diumenge, 28 de desembre del 2014

Rajoy és la pitjor innocentada

Recordo que abans el dia dels innocents era molt típic que algú o altre et fes alguna innocentada, des dels ninots enganxats a l'esquena fins a la moguda de lloc d'algun estri de casa teva, del teu calaix a la feina... realment es tractaven d'actes molt innocents. 
Als diaris i emissores de ràdio també es va posar de moda dir-ne alguna, i es tractava d'aconseguir fer-ho creure al més gran nombre de persones possible. Com moltes coses en la nostra vida, se'n va abusar, fins a l'extrem de resultar molest, i de mica en mica es va refredar i eren menys els mitjans de comunicació que conservaven la tradició. 
Actualment diria que en queden ben pocs, sobretot a l'entorn i àmbit on accedeixo, i si en queda algun, de ben segur que m'ho empasso com a real, ja que no hi ha dia entre els 365 de l'any que no llegim alguna notícia que podria passar ben bé com a innocentada. És allò de que la realitat supera la ficció. 
Dir que Rajoy és una innocentada es mereix una explicació. Potser seria més encertat dir que és una calamitat i un despropòsit. Ho hem pogut llegir en més d'un article periodístic que Rajoy ha aconseguit ser considerat el pitjor president de la nostra democràcia. La llàstima d'això és que hi ha gent que ho ha patit més que d'altres, i el seu sofriment trigarà anys a solucionar-se.
Aquests dies parlem molt de Podemos, de regeneració democràtica, d'independència... però al marge del que més ens pugui agradar, la prioritat passa per desempallegar-nos de l'actual president, el seu govern i la seva majoria absoluta, i tornar a un Estat de dret just, que vetlli per a tots els ciutadans, començant pels més pobres, i tingui en compte el que diu la Constitució sobre el dret de tothom a un habitatge digne i adequat, per posar un exemple. En aquest punt de la Constitució no s'hi han fixat gaire, tot i la seva fixació amb la sagrada Constitució.
Tant de bo demà ens despertéssim i poguéssim comprovar que el govern Rajoy hauria estat una innocentada del 28 de desembre que no té continuïtat ni possibilitat de reproduir-se.