dilluns, 18 de juny del 2012

Les hores extres de la policia un tema pendent a Arenys

Per què es fan hores extres? no hi ha suficient plantilla? es demana massa a la policia? és un sobresou preuat?...
Podríem plantejar més preguntes i probablement totes serien certes. Si no es disposa de suficient personal per poder cobrir els serveis mínims, hi ha un problema. Si ens organitzem malament, podem necessitar més policies que en condicions normals. Les hores extres són un sobresou que pot arribar a superar l'import de la nòmina.
Arenys de Mar no és un cas atípic, però això no treu que no existeixi un problema pendent de resoldre, i aniria bé que es resolgués el més aviat possible. Tampoc és un problema d'ara, sinó que es ve arrossegant des de fa anys, i quan s'hauria pogut arreglar va arribar el famós decret del govern de l'Estat que no va permetre apujar els sous, amb una racionalització del paquet d'hores extres.
El problema d'aquests dies, però, ha estat més de comunicació i transparència que no estrictament de quantitat d'hores o d'impagament. Portem molts anys de democràcia, però no hem estat capaços de millorar la transparència. Els governs administren diner públic i la ciutadania té dret a conèixer l'ús o abús dels recursos.
Tampoc la premsa hi ajuda gaire. Sovint, amb les ganes de donar a conèixer allò que no expliquen els polítics, s'obliden de contrastar la informació i cauen en l'error de desinformar i perden credibilitat. A Arenys ha passat, encara que desconec els detalls d'aquesta vegada.
És important que ens esforcem per conèixer la veritat de les coses i els polítics ens hi haurien d'ajudar. És, com deia abans, una assignatura pendent que no tinc clar que arribem a resoldre a mig termini. Necessitaríem un canvi generacional, que fos capaç de deixar enrere els vicis que hem acumulat després de quaranta anys de dictadura. 
El problema de les hores extres de la policia d'Arenys no té una fàcil solució, però caldria dissenyar un model que, a part de transparent, evités un sac exagerat d'hores, tendint a cobrir-les amb la pròpia estructura i calendari laboral.