dilluns, 25 de juny del 2012

El PSC pot entrar al govern d'Arenys

Segons he pogut llegir aquest vespre, ahir a Ràdio Arenys es va tornar a parlar de la possibilitat que el PSC entrés a formar part del govern de la vila, liderat per l'alcalde Estanis Fors. No sé què hi ha de cert, però en tot cas és una opció que personalment no veig malament. En els moments que corren, més que mai, la unió fa la força i l'experiència és un grau. 
En el seu dia ja vaig afirmar que de tots els candidats a l'alcaldia, qui tenia més mèrits i capacitat era Ramon Vinyes. Al marge dels partits, cosa que evidentment no podem fer, Vinyes és qui podia aportar més valor al govern del municipi, per experiència, no només d'alcalde, i per la seva vàlua personal. Estic convençut que l'actual alcalde estaria encantat de tenir com a company de viatge a Ramon Vinyes, i Arenys hi sortiria guanyant.
La notícia diu que l'entrada a govern depèn de l'opinió de l'assemblea local del PSC. Desconec quina és la opinió de la majoria dels seus membres, però m'agradaria que per una vegada deixessin l'estratègia partidista i pensessin més amb Arenys i el seu futur. La nostra vila no forma part del grup de poblacions en fallida, però tampoc podem fer volar coloms, ja que la crisi encara continua i no sabem el temps que trigarà a fer el canvi.
He treballat amb en Ramon Vinyes i només en puc parlar bé. Va governar amb temps difícils, sobretot els dos darrers anys, havent de pactar amb persones d'altres partits que no entenien la gestió pública de la mateixa manera, ni hi dedicaven les hores i esforços que hi dedicava en Ramon. Malgrat tot el balanç és positiu, diguin el que diguin els diferents partits de l'oposició. Es varen haver de prendre decisions importants, que altres governs municipals, dels diferents colors, no havien gosat prendre.
Per tot això entenc que en Ramon i el seu equip pot fer una bona feina, pactant amb el govern actual, per portar Arenys on es mereix, lluitant contra la crisi que ens ofega, millorant les condicions de la població. Hi ha decisions que no les pot prendre un partit ni un govern en minoria, sinó que cal la concurrència d'una gran majoria. L'oposició folklòrica pot continuar existint, però és important un govern de majoria.