divendres, 15 de juny del 2012

Abans els arbres que les persones. També a Arenys de Mar

La nostra societat ha evolucionat molt, però molt! Ja no som uns camperols insensibles que quan els feia nosa un arbre l'arrancaven. Ara hem après que els arbres són molt importants, i no els podem tallar, encara que ens dificultin la vida, encara que les arrels trenquin murs i es fiquin a casa buscant el clavegueram. Per sobre de tot, els arbres. Perquè som un país ecologista, un país civilitzat, un país avançat. 
Tot això passa mentre un partit polític que té majoria absoluta a Espanya, per tant un partit polític important, demana que els metges no visitin els sense papers, i que aquests vagin a viure a sota del pont, encara que tinguem un sobrant d'habitatges socials buits. Perquè els arbres són molt importants. Més que les persones!
A Arenys també som molt civilitzats. Som ecologistes, i per això només mengem productes ecològics, plantem arbres a les platges, i ens oposem a que endrecin les platges perquè hi puguin anar centenars de cotxes, que també són molt ecològics. 
No es poden arrancar els arbres, encara que la paret de casa ens caigui a terra. És preferible que els cotxes pugin a la vorera, posant en perill els vianants, abans de substituir uns arbres que s'han fet massa grossos. Arrancar un arbre d'aquests seria un crim. Veuríem com els militants d'ICV farien una manifestació, i escridassarien els salvatges que gosen arrancar arbres, perquè ells són molt ecològics. També els d'ERC s'hi apuntarien, perquè a Arenys són molt ecologistes i és evident que, per sobre de tot s'ha de salvar la vida dels arbres i les plantes. 
M'imagino que tot plegat és qüestió d'ignorància, o potser és inseguretat o sentiment de culpa. De no saber trobar el punt mig de les coses. Són aquelles persones que van d'un extrem a l'altre, incapaces de valorar cada cas, cada situació. D'aquesta manera es consideren més 'progres', més moderns, o sigui més ecològics. Els altres, els que ho critiquem, som uns insensibles, uns materialistes, uns pobres incultes que no en sabem prou. Som uns antisocials. Només ens queixem perquè les arrels es fiquen a casa nostra, aixequen les llambordes i esquerden el mur. Som uns interessats. I el govern municipal? ...té por.