diumenge, 15 de gener del 2012

Passejant l'estelada pel Maresme

Avui ha tingut lloc un altre acte reivindicatiu en defensa de la independència de la nació catalana. Se'ns ha de reconèixer la capacitat d'inventar-nos iniciatives per treure al carrer, de manera conjunta i civilitzada, les nostres estelades. Hi ha persones i entitats que acabat un acte ja estan pensant en el següent. Com a gimnàstica cerebral està bé. L'altra cosa és analitzar si ens porta enlloc.
Me'n guardaré prou de criticar la marxa d'avui ni les que es puguin organitzar més endavant. M'agraden més aquestes que les concentracions del 12 d'octubre. Una altra cosa és el que pugui jo pensar sobre l'efectivitat de les mateixes. D'entrada sempre he dit i continuo pensant, que aquestes iniciatives són les que han fet néixer moviments antagònics. Ciudadanos (C's), per exemple, va sorgir per contrarestar la febre independentista que vàrem patir fa uns quants anys. Gràcies a les nostres actuacions, C's va entrar al Parlament català, i ara pots sentir-hi parlar en castellà, a ells i als amics del PPC que no volen ser menys.
És la llei de... que els extrems es toquen i que uns no poden viure sense els altres. I ara molt bé. Tindrem l'edició de demà dels diaris de casa, i també TV3, que parlaran de la concentració a Canet i de la rua per la NII, al Maresme. Hi haurà gent molt contenta perquè s'haurà sentit realitzat per un dia. Doncs ja està bé! Tenim prou problemes com per no desitjar passar un diumenge el migdia, divertit i contents.
Escòcia prepara el seu referèndum. No ho té gens fàcil. Nosaltres, però, encara ho tenim més fotut. Algú dels que s'han manifestat avui amb l'estelada va anar ahir al Mataró Parc? si és així, ha notat alguna cosa diferent? em podria dir on li sembla que hi ha el Maresme real? i, si és així, li sembla que tenim clar el resultat del referèndum?
Senyors, toquem de peus a terra. Us penseu que els amics de la senyera (jo la col·loco cada any al balcó) aconseguiran la independència, tal com van les coses? Necessitem el 50,01% oi? doncs, arremanguem-nos i ens hi posem, perquè amb l'estelada a ventilar no n'hi ha prou, i amb una representativitat ridícula al Parlament i al Congrés de Madrid, ni Sant Isidre ens farà la feina.