divendres, 20 de gener del 2012

L'Església assetja el Barça

El vicepresident del Barça, el senyor Carles Vilarubí ha manifestat que des de fa un any estan rebent la pressió de l'Església perquè retirin la demanda que varen presentar contra la COPE. La veritat és que ja no ho recordava. Des de l'emissora de ràdio varen dir que segons el Madrid, a can Barça hi havia droga, i posaven en dubte la professionalitat dels jugadors i del mateix entrenador. Llavors el Madrid va declarar que no era cert que això ho haguessin dit ells.
La cosa té la seva gràcia. No parlem de picabaralles entre clubs esportius, sinó que una emissora, propietat de la Conferència Episcopal espanyola, pren partit per un club i es dedica a despotricar del seu adversari. Ja sé que la feina la fan els professionals de l'emissora, però el propietari és responsable del què passa i de què es diu, i tenim prou exemples de calumniadors i obsessionats periodistes treballant a l'esmentada emissora.
Aquesta és la jerarquia eclesiàstica que hem heretat i que no té res a veure amb la que havíem començat a entreveure, fa uns quants anys, en la nostra joventut. Ara el senyor Vilarubí ha fet aquestes declaracions, no sé en quin context, ni amb quins objectius, i suposo que algú més en parlarà. El fet que la demanda continuï endavant no és garantia de res, sobretot en aquest país que tenim prou mostres d'errors judicials, o sentències sorprenents i interessades. Però temes més seriosos estan succeint. Ahir ja en parlava. A casa nostra, a la Justícia a vegades li cau la bena.