dilluns, 2 de gener del 2012

El Soci del PPC i la senyora Sánchez Camacho

A vegades els amics ens juguen males passades, i et pots trobar que tenir un amic amb càrrec, et sigui contraproduent. Demaneu-li a la gent del PSC, el patir que s'han fet mentre el PSOE ha governat a Madrid. El discurs no és el mateix si es fa a Catalunya o a la resta d'Espanya, i d'això en tenim suficients proves. Haver de donar la cara pel què ha dit el teu soci espanyol, no sempre és agradable.
Amb el canvi de cromos, el PSC ja es pot dedicar a ell mateix, i bon treball haurà de fer per col·locar-se on li pertoca, com a gran força política. Ara són uns altres que hauran d'explicar-nos tot allò que diu i fa el govern de Madrid. Alícia Sánchez Camacho ens ho ha repetit mil vegades, i ara és hora de demostrar que els seus socis de Madrid, el Partit Popular, treballaran per Catalunya.
No ho tindran fàcil, perquè mai s'ha vist que un govern fort a Madrid s'hagi preocupat gaire per nosaltres. Aquesta vegada ho tindran més bé, perquè s'excusaran en la crisi. No hi ha diners, i per tant no ens poden pagar el que ens deuen. De fet avui mateix ja ha quedat clar. Dels 759 milions que el PSOE no ens va voler donar i que tots vàrem criticar, el PP diu que res de res. Ara governa, ara canvia d'opinió. 
La senyora Sánchez Camacho ens ho haurà d'explicar i, sobretot, justificar el canvi d'opinió del seu líder, ara que ho pot decidir tot. Potser resultarà que tot allò que ens varen dir en campanya electoral, no és del tot cert, i que el nou govern tampoc farà justícia. Li haurem de demanar com estan aquells diners que Madrid ens havia d'avançar del fons de competitivitat. Aquells diners que, estant a l'oposició, defensaven que ens els avancessin.
Ahir o abans d'ahir parlava de l'incompliment de la promesa del PP, en el sentit que no apujaria els impostos. Avui parlo d'un altre canvi d'opinió, després de les eleccions. Algú s'estranya que la ciutadania passi de la política? Algú posa en dubte que els polítics s'han allunyat dels ciutadans? Som tan burros que anem a votar cada quatre anys, perquè després facin el que els vingui de gust? Jo sóc dels que voten, però... cansa tot plegat, i entenc els que s'abstenen. 
Senyora Camacho, espero i desitjo que tingui la capacitat d'influir en el senyor Rajoy, i aconsegueixi un millor tracte financer per a Catalunya. Llavors entendré tot el que ens ha dit en campanya, i pensaré que és una bona opció tenir un soci al govern de l'Estat. Entretant, permeti'm que tingui els meus dubtes. Gràcies.