dimarts, 1 de setembre del 2009

Sense publicitat

Avui ha entrat en vigor la Llei de Finançament de la Corporació de RTVE, amb la qual es deixa de contractar publicitat. Fins a finals d'any només s'emetran els anuncis que ja s'han contractat, i a primers d'any ja no hi haurà anuncis publicitaris. Es mantindran els anuncis institucionals i els de caràcter social.
Després de tants anys de veure anuncis per la televisió, els seguidors de la televisió pública estatal no sé si es convertiran en usuaris impulsius del zapping, per poder anar a les altres cadenes i gaudir, encara que només sigui per uns moments, dels anuncis que allà es continuaran emetent.
Sempre ens hem queixat que les pel·lícules les vèiem tallades, amb grans pauses publicitàries, i ara tindrem l'oportunitat de veure-les seguides, a no ser que, per evitar un salt tan brusc, no ens intercalin propaganda institucional, per allò de que no es noti tant.
Estic convençut que ens vindrà de nou, i trobarem a faltar alguna cosa. Bé, ho trobaran els telespectadors de RTVE, els altres continuarem amb els anuncis, i fins i tot ens podem trobar que ens en col·loquin més, precisament aquells que no s'emetran a la cadena pública espanyola.