dimarts, 29 de setembre del 2009

Multilingüisme a Internet

L'anglès que ens pensàvem que s'ho havia de menjar tot, resulta que a Internet té molta competència, i ha de conviure amb una gran multitud de llengües molt dinàmiques. Això és el que he pogut llegir aquest vespre a la premsa, a Internet.
Antoni Mir, director de la Casa de les Llengües, que haig de reconèixer que fins avui ignorava la seva existència, comenta que la comunitat lingüística catalana és molt dinàmica a Internet i que ocupa el vuitè lloc dins el món dels blogs i el quinzè a Wikipèdia.
Desconeixia les dades, però és cert que passejant per Internet t'adones que la presència del català és important, i si tens en compte el nombre de persones que en el món parlem en català, es fa evident que la nostra activitat és significativa.
És bo que tinguem en compte aquesta potencialitat de la nostra llengua i quan llegim les estadístiques sobre l'ús del català, que ens fan sentir pessimistes pel seu futur, pensem en Internet i fem-hi alguna visita, sense oblidar que tot dependrà de la nostra actitud, de si som més actius o menys, de si som més o menys exigents sobre la llengua a utilitzar.
Estic satisfet de contribuir amb el meu blog a situar el català en un lloc destacat dins el rànquing de llengües a Internet.