dijous, 3 de setembre del 2009

Consell Municipal de Benestar Social

Hem constituït el Consell Municipal de Benestar Social amb la voluntat d'unir esforços per treballar a favor de les persones que més necessiten d'ajuda social i econòmica, conscients que tenim molts obstacles, el primer la manca de recursos econòmics, però amb la il·lusió i la certesa que podem fer una gran feina, des del voluntariat i la professionalitat, i amb la convicció que la unió d'institucions públiques i entitats civils donarà els fruits que esperem.
Representants d'entitats cíviques com la Creu Roja, Càritas, la Comunitat Caputxina, Dones per la Igualtat, Associació Aprenem, l'Esplai de la gent gran, Centre d'Atenció Primària, Govern municipal i grups municipals, ens hem reunit per analitzar la situació social actual, i conèixer el treball que des del Servei d'Acció Social s'està fent, com està estructurada la plantilla, i quins són els objectius prioritaris, però també per rebre les impressions de les altres persones que treballen per objectius semblants i planificar el treball a realitzar a partir d'ara, de manera conjunta.
Us haig de dir que tots n'hem sortit molt engrescats i hem valorat molt positivament la trobada. Sens dubte que la creació del Consell tenia sentit, es feia necessari perquè, malgrat ja hi havia contactes puntuals amb les diferents entitats, el fet de trobar-nos junts possibilita rendibilitzar esforços i resultats.
El govern municipal està fent un gran esforç, sacrificant regidories que podrien lluir més fàcilment, per destinar fons a contrarestar els efectes de la crisi econòmica que, malgrat pugui semblar per alguns que és lleugera i passatgera, ha calat fons en una part important de la població, amb famílies que han quedat a l'atur i per tant sense ingressos, i amb poques possibilitats de trobar feina a curt i mitjà termini.
L'esforç dels ajuntaments és gran i continuem reclamant i exigint un canvi en el finançament de l'administració pública que deixa a l'administració local desassistida i havent d'afrontar competències que no li són pròpies, però que cap altra administració assumeix.
Reunions com la d'avui justifiquen tots els esforços i sacrificis que a vegades has de fer quan decideixes presentar-te a un càrrec públic, i al mateix temps serveixen per animar-te a continuar, malgrat les dificultats i desànims que se't presenten. Estic convençut que podrem fer bona feina, amb la participació de tots i totes.