divendres, 4 de setembre del 2009

La Riera a debat

Aquest vespre el Grup de Debat i Tertúlia d'Arenys de Mar parlarem de La Riera, centre neuràlgic de la vila, on s'hi concentra l'activitat comercial, els serveis, les terrasses i també el trànsit rodat. En molt poc espai hi ha tot el gruix de la vida social i econòmica de la nostra població, i això comporta beneficis, però també inconvenients.
Què esperem de la nostra Riera?
Un espai que originalment era el darrere de les cases, on hi donaven els horts i les eixides, amb el pas dels anys es converteix en el centre, la part noble de la vila. Una riera coberta que ens ha fet oblidar les baixades sobtades d'aigua que s'ho emportava tot fins al mar, esdevenint un espectacle per als petits i somiadors i una tragèdia per als que enganxava cotxes i pertinences.
Avui parlarem de La Riera aprofitant que la setmana vinent hi ha convocada una reunió ciutadana per exposar l'avantprojecte de reurbanització de la part baixa, realitzat per un equip d'arquitectes al capdavant dels quals hi ha l'exregidor Miquel Fané, i que ha de suposar un intercanvi de coneixements i idees per aconseguir redactar un projecte que, dins les possibilitats tècniques i pressupostàries, pugui implicar a quanta més gent millor.
Avui recordarem què és i què ha estat la Riera per a cadascun de nosaltres, i també per dir-hi la nostra de com voldria que fos en un futur proper. Us en tindré informats.