dilluns, 7 de setembre del 2009

El conseller Castells

El conseller Castells continua essent el referent del PSC amb els enfrontaments amb el PSOE. Ho va ser durant la llarga discussió sobre el finançament i ara posa en qüestió la política econòmica i fiscal del govern de Madrid.
Admiro el conseller per la seva valentia en dir les coses sense importar-li si agraden més o menys als seus companys de viatge. Podrem discutir si té raó o no, i també hi haurà qui li exigirà un posicionament dràstic, de trencament amb el seu partit, però la vida no és tan senzilla i moltes vegades les coses es poden arreglar millor des de dins.
Si bé és cert que s'han de buscar les majories sacrificant els particularismes, en política i concretament en el món dels partits polítics, funciona fins a tal extrem que s'arriba a anul·lar les persones en benefici del partit polític.
Castells té criteri, coneix el que toca i no es deixa influir per interessos polítics. Això no treu que en política hagis de pactar fent concessions, però mai renegant dels teus principis, d'allò amb què creus i que legítimament defensaràs on sigui. Probablement ens falten molts Castells a la vida política del nostre país, molt possiblement rep més crítica de la que es mereixeria, però Castells es mostra impassible davant l'allau de crítiques que li cauen a sobre, perquè Castells és fidel al seus ideals i creences, i es transparent i coherent amb els seus principis.