dimarts, 21 de juliol del 2009

Posar l’Arxiu al dia

Avui hem formalitzat l'inici dels treballs d'organització de l'Arxiu Administratiu d'Arenys de Mar, amb la participació de Pere Pastallé, de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.
Es tracta d'una operació de llarg recorregut, un treball de formigueta per anar endreçant un arxiu que fins ara mai ningú s'havia pres seriosament.
El representant de la Diputació ens comentava que dels 64 arxius de la Xarxa, el nostre, que s'hi va adherir tot just l'any passat, no és el que es trobava en pitjors condicions, però que la feina que ara s'inicia era necessària per evitar que a curt termini resultés pràcticament impossible localitzar els expedients. L'Hug Palou, arxiver municipal, ens recordava que els expedients a organitzar van des de 1953.
Li ho comentava a un bon amic de l'Agenda, amb to irònic, com no podia ser, convidant-lo a assistir a l'acte i a treure'n informació a la publicació, per allò de col·locar una cosa positiva, encara que fos per l'excepció que confirma la regla. Amb el mateix to amical em comentava que si no era notícia, era una bona notícia, o sigui que tot allò que no surt a la revista és perquè és positiu. Dedueixo que l'arxiu no hi serà tractat, i per això caldrà que siguem nosaltres que ho donem a conèixer.
Però com que ja tenim clar que la política no és agraïda, continuem treballant i que mai ningú pugui dir que hem passat sense pena ni glòria. Ja en van uns quants. Fem inventari?