dijous, 30 de juliol del 2009

Dolor i covardia

M'he assabentat aquest migdia, pel diari, de l'atemptat d'ahir a Burgos, i quan anava a ampliar el coneixement sobre la noticia, m'he adonat que hi ha hagut un altre atemptat, aquest cas amb morts i per tant de conseqüència funesta, perquè la vida de les persones ho és tot i tota acció que l'atempta no té cap justificació possible.
Una vegada més hem de rebutjar l'acció d'ETA que no beneficia a ningú i en tot cas encén l'odi entre les persones, per unes accions condemnables i que els condemna. És molt fàcil atemptar i matar, però és un acte de traïdoria i covardia. És molt difícil construir, i en això mai els hi trobarem, perquè exigeix esforç i sacrifici i una cosa que no tenen: estimació i respecte per a les persones, encara que no pensin com ells.
Avui m'hauria agradat parlar de la satisfacció que experimentes quan se'n van de casa els paletes, com és el nostre cas, i això no és una crítica, perquè la feina ha estat ben feta, però si un descans després de dies de moviment intens per casa. Però la notícia l'he hagut de canviar per culpa d'una colla que, vulguem o no, marquen el nostre calendari i l'agenda de notícies. Davant de fets com aquests, els que estimem la vida, la terra i la llibertat, hem d'estar units per ser més forts que ells.