dilluns, 27 de juliol del 2009

Partits per sumar o per restar

Sempre s'ha vist i sempre es veurà que quan una cosa es trenca ho fa per la part més feble, la que flaqueja, on hi ha esquerdes. Això passa a la física, però també és extrapolable a les relacions humanes, ja sigui de parella, d'amistat, de lleure, o en societats professionals, associacions i en política.
Hi ha partits polítics que s'han especialitzat en el conflicte i difícilment pots parlar d'ells durant una temporada llarga sense que no hagis de fer referència a comentaris de trencament, de divisió, de ruptura amb els seus socis, i encara que intentis buscar la culpa a l'altre costat, resulta complicat per allò que sempre hi són al mig.
Parlant de persones i les seves relacions, les coses gaire estàtiques no són necessàriament positives, i encara menys quan la solidesa és imposada per una part i no hi ha possibilitat d'objectar, però no cal arribar a l'extrem oposat, perquè com tot, es necessita certa estabilitat per consolidar les bases, i si això no passa mai, sempre serà un focus de desestabilització i conflicte.
Tothom és lliure de pensar com vulgui i associar-se amb qui vulgui, però seria bo que tothom també tingués una voluntat de sumar i no pas dividir, i d'aquests darrers n'hi ha una colla, i en veurem més a les properes eleccions.