dimarts, 3 de març del 2009

ONG associades

La ministra Cabrera ha puntualitzat que l'acord que per poder rebre subvencions les ONG han d'actuar a nivell d'estat, s'aplicarà a partir de 2010. No sé si això deixa tranquil a ningú, encara que, si més no, dóna més temps perquè les entitats afectades, i segons sembla també el govern català, puguin treballar perquè no s'arribi a posar en funcionament.
Entenc que hi hagi gent que no es cregui que tot plegat són coincidències i més aviat opti per pensar que es tracta de mesures clarament planificades per fer la punyeta tant com sigui possible. De fet ja ho diu la ministra: es tracta de deixar que les entitats tinguin temps per associar-se, però no diu res de la necessitat de la mesura.
Desconec si s'ha explicat els motius, o simplement ha sortit la ministra i ha enunciat els canvis de criteris, però aquestes accions són les que repercuteixen en aquest mal estat de les entitats i de tota la societat civil catalana, a qui plauria veure el govern liderant una protesta formal, per no trobar-hi cap sentit, a no ser que algú m'ho aclareixi.
Per cert, l'altre dia parlava d'una ministra a qui no recordava el seu nom ni el de la seva cartera, i avui em trobo amb la mateixa situació respecte a la ministra Cabrera. En un any de crisi econòmica i de mesos d'endarreriment en l'acord sobre finançament, no hi ha dubte que el ministre de moda és el senyor Solbes, que segons sembla vol plegar.
Sigui o no competent (a vegades el fet que passin gairebé inadvertides és positiu, sobretot tenint present la mala fama que tenen els polítics). Deia, doncs, que sigui o no una bona ministra, crec que hauria de pensar en la mesura que es vol prendre per tal de trobar-hi la necessitat, si no és simplement el fet d'anar minvant l'autonomia de la nostra nació catalana.