divendres, 6 de març del 2009

10.000 a Brussel·les

Avui uns quants catalans i catalanes estan de camí a Brussel·les per manifestar la voluntat d'un poble a ser reconegut internacionalment. L'objectiu dels promotors és poder reunir 10.000 catalans i catalanes en manifestació pels carrers de la capital europea.
Actes com aquests són valorats de manera diferent en funció dels objectius, però també de l'ànim de moltes persones per manifestar-se públicament d'una manera o d'una altra. Avui és difícil trobar motius que mobilitzin grans quantitats de persones, per importants que puguin ser. Cada vegada ens costa més argumentar el nostre posicionament, i acostumem a limitar-nos a la queixa i crítica, sense moure un dit del peu.
És lloable qualsevol empresa que aconsegueixi il·lusionar un bon grapat de gent per uns ideals que, com l'actual, es preveuen força utòpics, encara que és gràcies a la utopia que el món es belluga.
El que fa més gràcia de tot és el posicionament d'alguns partits, i dic alguns perquè en aquest cas tant el PP com el PSOE ho tenen molt clar i es mostren amb coherència, al marge del que pugui pensar i opinar cadascú. D'altres, però, a vegades sembla que tinguin por de perdre el protagonisme, i la nostra història política i social ens ha ensenyat que en diferents períodes, els partits polítics han constituït un fre a mobilitzacions ciutadanes. En el cas que ens ocupa, alguna cosa semblant ha passat.
Sigui quina sigui la nostra actitud davant l'organització d'aquesta marxa, el que importa és que sapiguem defensar el nostre país i els nostres drets, en totes les nostres actuacions, per convertir-nos en uns ambaixadors del nostre poble català.