diumenge, 29 de març del 2009

A la mort de Fidel Soler

Aquesta setmana moria a Arenys de Mar l'exalcalde Fidel Soler, víctima d'una llarga malaltia. Soler va formar part del primer Consistori del període democràtic, que va tenir per alcalde en Joan Enric Garcia, una persona molt estimada per tothom. Va ser en el segon mandat que Fidel Soler va encapçalar les llistes de CIU, i va ser nomenat alcalde d'Arenys de Mar. Posteriorment va tornar a presentar-se, però tot i guanyar les eleccions, va passar a l'oposició, pel pacte d'esquerres que hi va haver.
Arenys de Mar no recordarà Fidel Soler només per la seva tasca política a l'Ajuntament, sinó també per la seva activitat frenètica al capdavant d'entitats cíviques i culturals de la població. Destaca el seu treball com a president de l'Associació de la Gent Gran, o la seva tasca a la Joventut Seràfica.
Fidel Soler no només ha ocupat llocs de responsabilitat, sinó que ha treballat a fons i ha estat gràcies a ell que molts projectes s'han dut a terme. Una persona que no estalviava esforços ni temps per a la societat a qui sempre ha servit.
Són les persones com en Fidel Soler les que impregnen de caràcter les nostres viles i associacions, i no deixen mai indiferent a ningú. Són les persones que porten valor afegit, i que eviten que els pobles caiguin en la rutina del dia a dia i el "tantseme'nfotisme".
Persona amb les idees molt clares, defensor de la nació catalana, i compromès amb el seu poble, Fidel ens ha deixat als 75 anys, però el seu treball perdurarà a la memòria dels qui han compartit treball i lleure. Des del meu blog vull deixar constància del meu reconeixement, i la meva solidaritat amb tots els que l'han estimat.