dilluns, 9 de març del 2009

La integritat de Sèrbia

Espanya no reconeixerà Kosovo i defensarà la integritat de Sèrbia. Això ho ha promès Zapatero al president serbi. I per què? què en sap Zapatero de Kosovo i Sèrbia? o té molt present la integritat espanyola?
Venint de Zapatero, i amb tots els meus respectes, el senyor Tadic no pot estar massa tranquil, doncs no seria la primera vegada que falta a les seves promeses. És qüestió d'estratègies, encara que el president Zapatero no destaca per ser-ne massa expert.
No m'agrada la gent que quan parla sentencia; massa sovint s'han d'empassar les seves paraules, a no ser que l'excés d'orgull no els hi permeti. Pot passar, però, que jo estigui del tot equivocat i que precisament es tracti d'una estratègia del govern de Madrid. Posar-se al costat de Sèrbia, a diferència de la resta de països occidentals, per aconseguir col·laboració econòmica. En el fons el que interessa són els diners, encara que sigui a base de jugar amb els sentiments més profunds de les persones.
Nosaltres també som moneda de canvi. Qui voldria matar la gallina dels ous d'or? ningú amb dos dits de front, i això ha estat així i ho seguirà estant. Nosaltres hem de defensar Kosovo? Nosaltres hem de defensar el dret a l'autodeterminació dels pobles, encara que econòmicament no ens convingui. No es tracta només de drets, sinó també d'ètica.