dimecres, 21 de maig del 2008

Un Ple per oblidar

No sempre surt tot bé, i a vegades quan estàs a punt de tancar un dia en què les coses han funcionat, amb feina i entrebancs, però amb bons resultats, succeeix algun fet que no estava previst i tot se'n va a rodar, és a dir, que te'n vas a dormir disgustat i amb regust.
Hem viscut un any de mandat amb moments dignes de ser oblidats, i encara que valoro positivament la feina feta, ha sobrat crispació, enfrontaments i insults. N'hi ha hagut per totes bandes i això diu molt poc a favor dels polítics, de les persones que han de donar exemple, de servei, de diàleg.
El Ple d'aquest dimecres ha acabat com el rosari de l'aurora, i això no és bo per a ningú, i encara que no és la primera vegada que algú se surt del guió, no es guanya res igualant el llistó a la baixa.
No puc negar que m'ha sabut greu com s'ha respost al regidor del VIA, com també me'n va saber el dia que des d'un grup de l'oposició es va insultar una regidora del govern, o en una altra ocasió quan l'insultat va ser el propi alcalde, insults que s'han repetit a la ràdio i als mitjans de comunicació. En totes les ocasions anteriors, la reacció va consistir en aguantar estoicament l'agressió, i tirar endavant. Avui no, avui s'ha boicotejat una part del Ple, i s'ha fet més evident la circumstància, però amb el mateix grau de culpabilitat.
Probablement no som capaços de jutjar amb el mateix criteri, els propis actes del que fan els altres, i això ens impedeix ser objectius i crítics, però el que no ens pot distreure és de rebutjar continuar per aquest camí, que no porta enlloc, i desllueix el treball que s'està fent, i que és molt. Tant de bo que fets com el d'avui no es tornin a repetir, i que tots plegats aprenguem la lliçó.