dimarts, 13 de maig del 2008

La feina de cada dia, el treball sense pausa

Sempre he donat importància als granets de sorra, però ara, després de les llevantades sembla una mica una burla, perquè el que ens fa falta són tones. El granet de sorra o la feina de formiguetes, una altra manera d'expressar-ho.
Aquesta tarda, al despatx de l'Ajuntament m'estava barallant per trobar una informació que considerava important. Al mateix temps, però, pensava que algú em podria dir que estava perdent el temps, perquè no es tracta de cap gran empresa, ni serà motiu de les primeres pàgines dels diaris, sinó que pot passar més o menys desapercebut, encara que... potser no ben bé del tot, sempre hi haurà qui en sortirà guanyant.
Són moltes les petites coses que es poden anar arranjant i que sumades poden fer un bon servei. Sóc conscient que no podem oblidar-nos dels grans projectes, i d'això en tenim una responsabilitat que no podem ignorar, però no ens hem de descuidar dels detalls, d'aquelles actuacions que milloren la qualitat dels serveis, que estalvien passos inútils, que faciliten les gestions, i d'aquests n'hi ha molts a la nostra vila que estan pendents des de fa massa temps. És per això que no puc ignorar-ho i de ben segur que ens en podrem sentir orgullosos. Es tracta d'avançar, probablement més a poc a poc del que desitjaríem, però amb pas ferm i sense mirar enrere, implicant a totes les persones que es troben pel camí, perquè es tracta de sumar, i això encara és possible. Avancem i això és el que val. Demà és un dia important, un dia que podem fer un pas significatiu en el camí que vàrem iniciar fa uns quants mesos i que té l'objectiu molt a prop.