dimecres, 7 de maig del 2008

Reunió de valoració de la Comissió de Seguiment

Avui ens hem reunit amb la Comissió de Seguiment del procés participatiu, que ha servit per fer una anàlisi del funcionament del procés, que en aquests moments es troba en fase d'execució de les obres seleccionades pels arenyencs. La reunió també servia per presentar la gent que treballarà el Pla director de participació, que elaborarem de manera participada.
Estic content de com ha anat la reunió encara que ha vingut poca gent. Els que han vingut han parlat de les dificultats d'atraure la gent a participar, però al mateix temps s'han felicitat d'haver format part del grup i han valorat positivament el treball realitzat.
Ara ve el més difícil, i això és continuar avançant en termes participatius i anar fent més extensiva aquesta pràctica, en un política d'autoconvenciment de la necessitat de fomentar l'hàbit tot fent notar els avantatges del sistema.
El procés continua i durant els propers mesos es veurà l'execució de les obres prioritzades, però al mateix temps haurem de treballar perquè el pressupost del 2009 també hi pugui participar aquella persona que hi tingui interès, i s'hi vulgui implicar.
Han sortit moltes frases, dignes de recordar. El millor que podem fer els humans és asseure'ns en rotllana i començar a parlar; una pràctica poc habitual si deixem de banda les discussions més banals i els espectacles més grotescos que podem trobar-nos a segons quins canals televisius, i a totes hores.
Es presenta un futur interessant, a l'hora de diagnosticar sobre el terreny, amb tècniques participatives, però bàsicament amb la complicitat de la gent. Estic convençut que serà una bona feina, que fins i tot sabran agrair aquelles persones que ja d'entrada no en volen saber res, sigui per desconeixement, per mandra, per orgull, o perquè no els agrada qui els ho proposa.
L'objectiu: aconseguir que la pràctica participativa sigui la pràctica natural de la gestió pública local d'Arenys.