dijous, 15 de maig del 2008

Com quedem: reguem o no?

Siguem seriosos i no confonguem la gent. Un govern ha de donar instruccions clares, que t'agradaran més o menys, però el que no pot fer és dubtar públicament i arribar a confondre la gent a qui serveixen.
No fa massa dies, potser setmanes, que parlava del poc lluïment dels consellers d'ICV, i sembla que no ho estan tenint fàcil. No ho entenc gaire, perquè no estem parlant de novells, sinó de persones amb una llarga trajectòria política. No sé si el problema és el fet d'anar de bracet amb altres forces polítiques amb qui no combreguen el cent per cent. El que es fa evident és que en aquesta legislatura, a diferència de l'anterior on ERC donava la nota, són els consellers d'ICV els que ocupen o han ocupat les primeres pàgines dels diaris.
És de savis rectificar, però en el cas de les restriccions de l'aigua, més que una rectificació ha estat anul·lar una ficada de peus a la galleda. Com és possible que, després de l'expectació que es va crear sobre el transvasament o el nom que li vulgueu dir, amb les primeres pluges i havent dit tothom que l'augment dels envasaments no era tan gran com es podia pensar, va i el conseller diu que ja podem emplenar piscines i regar la gespa? Ho pensava tot el govern i ara li han fet el llit, o va ser iniciativa d'ell? Sigui el que sigui, no es pot donar aquesta imatge d'improvisació, perquè el que provoca és desconfiança, i quan això passa es fa difícil convèncer a ningú, per més proves que puguis tenir.