dijous, 29 de maig del 2008

La satisfacció de la feina feta

Encara que les atzagaiades sonin més que el treball constant, aquest és, a la llarga, el que dóna fruit i justifica la raó de ser i d'actuar del polític. El repte de proclamar amb total transparència el programa a seguir, no pot tenir cap més satisfacció que la comprovació del treball realitzat, i el compliment de la promesa feta.
A quinze dies de l'aniversari de la constitució de l'actual govern municipal, ens hem aturat uns moments per analitzar el camí recorregut i el grau de compliment de lo acordat. El balanç és positiu, que no vol dir que s'hagi fet tot bé, que no s'hagin comès errors, que no hi hagi temes i actuacions pendents, però en el conjunt del treball realitzat estem en condicions de rebre la bandera blava, que se'ns nega a les platges.
El ritme no és el que tots voldríem, però vàrem ser capaços d'imaginar-lo, i és per això que fins i tot ens hem avançat en el temps en algunes actuacions. Les de consolidació es troben en la seva primera fase, perquè els resultats són fruit d'un llarg camí: crear l'hàbit de la participació; facilitar l'accés de la ciutadania a la gestió pública, millorant la qualitat i la quantitat de tràmits a resoldre; incorporar les noves tecnologies en tots els tràmits i gestions administratives; incentivar el treballador a partir de la formació; recuperar el diàleg entre l'empresa i els treballadors; elaborar diagnòstics en els diferents camps d'actuació, per conèixer com, quan i què s'ha d'activar per obtenir els millors serveis... tot això no es fa en un any ni en dos, sinó que és feina d'anys que superen un mandat electoral, però la primera feina és sentar les bases, per aconseguir els resultats del futur.
Hem d'evitar aquells passatges en què es desafina, perquè desllueixen tota l'obra, i no és fàcil recuperar la credibilitat malgrat hi hagi prou elements per merèixer-la. Hi ha molts reptes pendents, però hi estem anant de cara, sense marrades inútils, a vegades prop de precipicis, però amb el pas ferm, segurs, però dialogants i amb capacitat de rectificar quan convingui, sense que signifiqui dubte o incertesa. Treballant i dedicant-hi moltes hores, sense les quals no es pot avançar ni aconseguir els objectius fixats, i amb una gran recompensa: la satisfacció d'haver correspost servint el poble que t'ha escollit.