dimecres, 28 de febrer del 2007

Un Ple tranquil

S’acaba el febrer, però no en Febrer! El Ple Municipal d’aquesta nit ha estat molt tranquil i consensuat. Dels grups municipals de l’oposició només ha demanat la paraula el representant del PSC, que avui tenia la meitat dels seus efectius, perquè la resta havia excusat la seva assistència, i ho ha fet per manifestar que no subscrivien el preàmbul de la moció per reclamar millores i el traspàs de Renfe rodalies a Catalunya, però si els punts de la moció.

Les votacions han estat resoltes per unanimitat, i avui no hi havia precs ni preguntes. S’ha aprovat prorrogar l’ús a precari d’una part del Xifré, de les ambulàncies de transport urgent, fins al 30 de juny; també la signatura d’un conveni amb “la Caixa” per a l’assessorament en la concessió de microcrèdits a emprenedors, i una operació de crèdit de poc més de mig milió d’euros, per poder, entre altres coses, condicionar carrers de la vila.
Hi havia un altre punt que em cridava l’atenció, del qual ja us en vaig parlar dilluns, que era la valoració del lloc de treball de tècnic de recursos humans. Em cridava l’atenció perquè considero que es tracta d’un decisió molt important, a l’hora de definir el perfil del cap de recursos humans. Segons s’opti per un nivell tècnic o directiu, les repercussions seran molt diferents. L’Ajuntament d’Arenys, al meu entendre, necessita un perfil directiu, depenent directament d’alcaldia, descarregant la responsabilitat a qui ho ha estat fent fins ara. Si la decisió fos la d’un tècnic, no hauria valgut la pena tant d’enrenou ni tant temps perdut.
L’Alcalde ha informat que a la reunió de la comissió encarregada de valorar els llocs de treball (no em feu dir el nom perquè no em queda a la memòria), hi va haver un empat entre els defensors de la proposta de la Diputació de Barcelona, que havia assessorat sobre el tema, i els contraris, els quals havien presentat una alternativa aquest mateix dimecres, per la qual cosa l’alcalde renunciava al vot de qualitat, davant l’empat, i retirava la proposta de l’ordre del dia, per ser tractat més endavant.
Tot em fa pensar que la proposta que era previst presentar a aprovar avui, no era massa ambiciosa i és per això que valoro positivament la decisió de l’alcalde. Insisteixo que cal estudiar a fons la situació, i dotar l’Ajuntament d’un cap de recursos humans amb capacitat i autonomia per reorganitzar l’administració.
El Ple s’ha acabat aviat, i els aficionats del Barça poden gaudir de la retransmissió del partit de futbol, contra el Saragossa. No sé el resultat actual, però quan ho he mirat, el Barça guanyava per 0 a 2. El seu objectiu és classificar-se, el nostre serà endreçar l’Ajuntament.